Als motorliefhebber vind ik het heerlijk om te pas en te onpas de weg op te gaan om lekker een stukje te toeren. De wind lang mij heen voelen glijden en dat intense gevoel van snelheid. Uiteraard rijd ik gewoon netjes volgens de aangegeven snelheid, maar die overgang van een weg waar je 50 kilometer per uur mag rijden naar een weg waar je 130 kilometer per uur mag rijden is gewoonweg heerlijk. Daarnaast zijn motorrijders een soort van grote vriendengroep. Al rijd je op plekken waar je nog nooit bent geweest en kom je een wildvreemde motorrijder tegen, je zwaait altijd even. Of als je staat te tanken dan bewonder je toch al gauw de motor van een ander en maak je even een leuk praatje. Ondanks dat motorrijden leuk is, zijn er ook een paar dingen waar je toch echt op moet letten! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Veilig de weg op

Het gevoel van snelheid en de adrenaline kick zijn zo verslavend, maar toch moet je uitkijken dat je geen gekke dingen doet. Veiligheid staat bij dergelijk hoge snelheden altijd op nummer één. Mocht er toch iets misgaan dan is het belangrijk dat je jezelf goed hebt beschermd. Draag dus altijd een helm en motorrijkleding. Ik begrijp de frustratie van sommige motorrijders soms wel hoor. Het is 30 graden buiten en jij moet je in je leren pak hijsen. Toch is dit enorm belangrijk om zo veilig mogelijk de weg op te gaan. Let er verder ook altijd op dat je motor verzekerd is. Dit voorkomt veel problemen mocht er iets met je motor gebeuren. Op zoek naar de beste verzekering? Dan kun je hier gemakkelijk en snel je motorverzekering berekenen. Als je de juiste verzekering voor jou hebt gevonden, dan sluit je deze net zo gemakkelijk af.

Check, check, dubbel check

Voordat je lekker een dagje met de motor op pad gaat, is het ook belangrijk om de machine even van top tot teen te checken. Check dus altijd even de bandenspanning, maar ook bijvoorbeeld of er genoeg olie en benzine in jouw motor zit. Een klein testrondje rijden om alles even na te lopen kan ook nooit kwaad. Controleer op de remmen goed werken, het schakelen soepel verloopt en bedenk welke mankementen jouw motorrij feestje nog meer kunnen verstoren. Alles gecheckt en overtuigd dat alles in orde is? Dan is het tijd om de weg op te gaan en toe te geven aan dat verslavende gevoel van motorrijden!

Laat een reactie achter