Beton is een bouwmateriaal met hele specifieke kenmerken. Het is steenachtig, en wordt gemaakt uit het bindmiddel cement met toevoegingen zoals zand, grind of steenslag. Als je hier vervolgens water aan toevoegt, dan wordt dit mengel hard. En dan niet gewoon hard, nee keihard. Als beton eenmaal is uitgehard dan lost het ook niet meer op. Daarmee is beton een duurzaam, en bestendig bouwmateriaal. Beton is bovendien goedkoop en eenvoudig in het gebruik, en voor vele doelen in te zetten. Dus twijfel je over welk materiaal je moet gebruiken, overweeg dan eens beton!

Wat kun je ermee?

Zoals je hierboven al gelezen hebt is beton dus echt een topmateriaal. Het gebruik is eenvoudig, de levensduur bijna eindeloos en de toepassingen lopen breed uit een. Wij zetten hieronder een paar projecten op een rij waar jij beton voor kunt gebruiken.

Terras

Heb je een tuin, maar weet je eigenlijk niet goed wat je hiermee aan moet? Gooi die tuin overboord en maak er een terras van. En daar komt beton om de hoek kijken, want beton is hier uitermate geschikt voor. Stort een betonnen vloer, koop een mooie picknickbank en lounge-meubilair, en jij bent helemaal klaar voor de zomer!

Oprit

Wil jij een nieuwe oprit aanleggen? Ga voor beton! Ook hier past beton goed en weet je zeker dat je gaat voor kwaliteit. Beton is makkelijk en egaal te storten, en ziet er meteen goed en afgewerkt uit.

Vloer binnenshuis

Ook binnenshuis komt beton goed van pas. Als je een vloer wilt storten is beton ideaal hiervoor. Door het duurzame en bestendige karakter ga je met beton voor een vloer voor de lange termijn. En dat is wel zo fijn, want vloeren krijgen het soms zwaar te verduren. Met beton zit je goed en beleef je jaren plezier van je vloer.

Design

Beton leent zich ook uitstekend voor designelementen in huis. Dus dan hebben we het bijvoorbeeld over een trap van beton, betonelementen in de badkamer, een betonnen afwerking van muren of een betonnen kookeiland. Beton oogt ruw, maar tegelijk afgewerkt en hoogwaardig. Beton trekt zeker de aandacht en geeft je inrichting een industriële touch. Voor als je net even wat anders wilt.

De betonmixer, altijd handig

Voor alle hierboven beschreven projectjes kan je soms een betonmixer gebruiken. Of je nu een zelfrijdende betonmolen hebt, of een beton-mixende vrachtwagen, deze toppers komen goed van pas op iedere bouwplaats. Want op deze manier vervoer je het beton rechtstreeks van de mortelcentrale, direct naar de locatie waar je het beton nodig hebt. Wel zo flexibel! De betonmixer komt altijd van pas.

 

 

Laat een reactie achter