Wanneer je ondernemer bent komen er veel zaken kijken bij je bedrijf. Niet alleen waar jouw bedrijf op gefocust is maar ook op heel veel bijzaken waar je eigenlijk helemaal geen tijd voor hebt. En wanneer je hier wel tijd aan besteed heeft dit invloed op je mindset en vervolgens de groei en energie in je bedrijf. Daarom hebben wij een aantal zaken op een rijtje gezet die je eigenlijk vanaf dag 1 moet uitbesteden om volledige focus op je bedrijf te hebben.

Administratie en belasting

Eén van de grootste zorgen van een ondernemer. De belastingaangifte, administratie van bonnetjes, administratie personeel, enz. enz. Ons advies is om dit vanaf het begin al uit te besteden. Dit hoeft niet perse door een boekhouder in te huren maar je kan ook iemand in dienst nemen die verschillende taken op zich neemt en het bijhoud in een goed boekhoudprogramma. Een boekhouder inhuren is natuurlijk wel een optie. Hierdoor heb je er geen omkijken meer naar en kan je altijd contact opnemen wanneer je vragen hebt bijvoorbeeld. Dit zorgt ervoor dat je niet teveel tijd kwijt bent aan moeilijke aspecten die je anders zelf zou moeten uitzoeken.

Schoonmaak

Zit je in een gezamenlijk bedrijfspand? Dan is dit vaak al geregeld en zit het bij je huurkosten in. Wanneer je een eigen pand hebt gekocht of zelfstandig huurt dan is het verstandig om een schoonmaakdienst in te huren. Hiermee zorgt je ervoor dat jij en je personeel altijd in een gezonde en frisse werkomgeving kunnen werken. Je kan natuurlijk beginnen met een schema, maar het hele pand stofzuigen kan je toch beter laten doen. Daarnaast is het verstandig om je afval te regelen. Zorg bijvoorbeeld voor een restafvalcontainer die wekelijks wordt opgehaald bij jouw kantoor. Hierdoor heb je geen omkijken meer naar het laten op halen of wegbrengen van afval.

Specifieke staken uitbesteden

Wat voor dienstverlening je ook biedt, er zullen altijd dingen tussen zitten die niet helemaal in jouw straatje liggen. Je kan deze dan beter uitbesteden dan het zelf gaan proberen. Hierdoor voorkom je dat de kwaliteit waar jij bekend om staat niet naar beneden gaat en dat je geen tijd, en daardoor kosten, kwijt bent aan het uitzoeken en regelen van nieuwe dingen. Wees dus hard tegen je zelf en kijk of je iemand kan vinden die het tegen een schappelijke prijs voor je kan uitvoeren. Wanneer je vaker dezelfde vraag krijgt dan kan je zelf een deal met iemand aangaan tegen een lagere prijs maar voor meer opdrachten in de maand.

Laat een reactie achter