3x tips om hoge verlengingstarieven tegen te gaan bij grootzakelijke energie

Een groot deel van de Nederlanders is verantwoordelijke voor de energierekening. Zij regelen het energiecontract en letten op wanneer zo’n contract moet worden stopgezet of wanneer er een nieuw energiecontract moet worden aangevraagd. Kijken we naar grootzakelijke energieverbruikers dan zien we dat zij nog net iets extra moet opletten wanneer het om de einddatum van energie grootzakelijk gaat. Wanneer je namelijk te laat bent met het op tijd opzeggen van je grootzakelijke energie kan je dit al enkele duizenden euro’s extra per jaar gaan kosten aan verlengingskosten. Dat lijkt ons niet helemaal de bedoeling, want dat geld kun je beter besteden aan iets anders binnen je bedrijf. In dit artikel lees je enkele tips hoe je hoge verlengingstarieven tegen kunt aan.

Check de opzegtermijn van grootzakelijke energie

Dé gouden tip die je als eerst moet opvolgen om niet met verlengingstarieven te maken te krijgen, is om al bij het afsluiten van je grootzakelijke energie te checken wat de opzegtermijn van je grootzakelijke energie is. Omcirkel die termijn met een rode pen of stift in je agenda of zet een herinnering aan in je digitale agenda wanneer je niet te veel wilt betalen voor je zakelijke energie. Hierbij is het goed om te weten dat iedere zakelijke energieleverancier van grootzakelijke energie een andere termijn hanteert. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat de ene leverancier 30 dagen heeft als opzegtermijn, terwijl de ander zo drie maanden rekent. Op Minder.nl vind je een handig overzicht met opzegtermijnen per zakelijke energieleverancier. Op die manier weet je zeker dat je zakelijke energiecontract nooit automatisch wordt verlengd.

Zeg schriftelijk je grootzakelijke energie op

Wanneer je je opzegtermijn weet en wanneer het tijd is om over te stappen, moet je je grootzakelijke energie opzeggen. Bij een ‘normaal’ energiecontract is dit zo gepiept: je stuurt een mailtje of je belt even naar je (zakelijke) energieleverancier. Bij een grootzakelijk energiecontract zit dit net even anders. Om een grootzakelijk energiecontract op te zeggen, moet je namelijk een fysieke opzegbrief sturen. Je mag best stellen dat dit een beetje ouderwets is, maar dit is in ieder geval de manier hoe dit vandaag de dag nog gaat. Je hoeft je overigens geen zorgen te maken over die brief: online vind je talloze voorbeelden van opzegbrieven voor grootzakelijke energie. Het enige dat je hierbij moet doen, is je eigen gegevens invullen op de lege plekken en de brief versturen.

Zakelijke energie vergelijken voor beste deal

Na het opzeggen van zakelijke energie moet je hoogstwaarschijnlijk een nieuw energiecontract aanvragen (tenzij je natuurlijk stopt met je bedrijf). Om ook daar niet de hoofdprijs voor te betalen, is het aan te raden om met behulp van een zakelijke energievergelijker de beste energiedeal te scoren. Het handige van zo’n zakelijke energievergelijker is dat je alleen je jaarlijkse energieverbruik hoeft te weten en eventuele extra wensen, zoals de contractduur. Vervolgens doet de vergelijker de rest van het werk en krijg je binnen enkele seconden een handig overzicht te zien met aanbiedingen voor jouw energieverbruik. Hierbij worden alle mogelijke energiebedrijven meegenomen voor een eerlijk en transparant aanbod, zodat je nooit te veel betaalt voor je nieuwe zakelijke energiecontract. Zo zie je maar weer dat het helemaal niet zo moeilijk is; je moet het gewoon even goed weten hoe het precies werkt met het opzeggen van een grootzakelijk energiecontract.

Laat een reactie achter