Pimp je eigen tuin met deze leuke ideeën!

Ben je van plan om je eigen tuin een make-over te geven? Of wil je gewoon even wat nieuwe elementen in je tuin toevoegen? In dit artikel geven je jou een aantal leuke ideeën zodat je gemakkelijk je tuin een stuk vrolijker maakt! Hierdoor kan je in zomer heerlijk genieten van de je tuin en hoef je niet in de bloedhete zon nog aan de slag!

Planten en bloemen

Een simpel, maar goed werkend idee is het toevoegen van planten en bloemen in je tuin. Naast dat planten en bloemen en mooi uitzien is het ook nog is goed voor de natuur en de beesten rondom je tuin. Denk bijvoorbeeld aan een vlinderstruik of een mooie klimop. Wil je bijvoorbeeld een muurtje wegwerken gebruik dan een plantenklimrek. Hierdoor heb je direct al een stenen muurtje weggewerkt met hout en kan je er mooie planten en bloemen tegen aan laten groeien. Dit zorgt voor een mooi effect!

Houten meubels

Met houten meubels kan je gemakkelijk je gehele tuin pimpen. Van kleine bijzettafeltjes tot volledige houten banken. Een grote trend momenteel is het gebruik van steigerhout. Steigerhout kan goed buiten staan en heeft een stevige uitstraling. Je kan je meubels helemaal maken zoals jij dat wil. Denk bijvoorbeeld aan extra leuningen, een voetenbankje, een tafel die er perfect bij past. Een groot voordeel hiervan is, is dat je helemaal op maat jouw meubels kan (laten) maken. Hierdoor past het precies op jouw tuin, balkon of op je dakterras.

Speel met water

Iets wat je misschien minder vaak ziet of leest: het gebruik maken van water in je tuin. Je kan bijvoorbeeld zelf een vijver maken. Dit doe je door een grote ton in te graven. Hierdoor kan je bijvoorbeeld een waterpomp toevoegen en daardoor water uit de ton naar boven laten komen en via een ornament terug in de vijver laten komen. Hierdoor ben heb je gemakkelijk en snel een ontzettend leuke toevoeging in je tuin. Daarnaast kan je ook gemakkelijk water opvangen in een regenton en een grote regenpijp hieraan toevoegen. Maak om de 30 tot 50 centimeter een gat in de regenpijp en laat de regenpijp door heel je tuin lopen. Wanneer het even niet regent kan je de regenton open gooien en het water door je tuin laten lopen. Je hoeft hierdoor niet je gieter te vullen en constant heen en weer te lopen. Dit is perfect wanneer je niet teveel moeite wil doen en wel een vrolijke tuin wilt hebben.

Laat een reactie achter