Zzp’ers in Nederland die op zoek zijn naar een energiecontract hebben de keuze uit een particulier of zakelijk energiecontract. Waar de voorwaarden voor zzp’ers omtrent een zakelijk energiecontract enkele jaren geleden niet zo interessant waren, is dat tegenwoordig zeker wel het geval. Of je nu voor een contract omtrent zakelijke energie zzp gaat of voor een particulier energiecontract voor je zelfstandige onderneming zonder personeel; grote kans dat je in beide gevallen niet (te) veel wilt betalen. In dit artikel lees je daarom enkele handige tips die je kunt toepassen wanneer je op zoek bent naar goedkope energie voor zzp’ers.

Gebruik een zakelijke energievergelijker voor contract

Of je nu gaat voor een zakelijk energiecontract of voor een particulier energiecontract als zzp’er: feit is dat je in beide gevallen op zoek moet gaan naar een voordelig energiecontract wanneer je geld wilt besparen op je zakelijke energie. De gouden tip hiervoor is om direct aan de slag te gaan met een zakelijke energievergelijker. Dat is een tool die voor jou op zoek gaat naar de meest passende deal voor jouw bedrijf. Het enige dat je moet weten, is je jaarlijkse energieverbruik. Heb je geen idee wat dat verbruik precies is of heb je net een nieuw pand waarvan je nog niet weet wat het verbruik gaat zijn? Neem dan contact op met je netbeheerder – hij of zij kan je meer vertellen over je jaarlijkse energieverbruik. Wil je direct beginnen met vergelijken via een zakelijke energievergelijker? Op energie-zakelijk.nl vind je zo’n tool waarmee je direct kunt beginnen. Vul hier je jaarlijkse verbruik en eventuele wensen in en de tool gaat meteen voor jou op zoek.

Blijf nooit hangen bij een energieleverancier

Dat je regelmatig energie moet vergelijken, is belangrijk wanneer je geld wilt besparen op je zakelijke energie. Om altijd écht de beste deal te scoren, moet je nooit blijven hangen bij een zakelijke energieleverancier. Dat betekent dat je na ieder contract voor zakelijke energie een nieuwe deal moet zien te scoren? Waarom je dat moet doen? Heel simpel: energiebedrijven, zowel voor zakelijke als particuliere contracten, strooien altijd met aanbiedingen om klanten te trekken. Hebben ze je eenmaal als klant dan verandert je ‘aanbiedingscontract’ uiteindelijk in een gewoon contract. Dat betekent dat wanneer je blijft hangen bij een energieleverancier op het moment dat je mag overstappen je nooit voor het meest scherpe energietarief een contract kunt scoren. Dat is zonde van je geld – daarom is het aan te raden om altijd actie te ondernemen. Begin zodra het kan met zakelijk energie vergelijken via die speciale tool en je betaalt nooit meer te veel voor je zakelijke energie.

Check opzegtermijn en einddatum van energiecontract

Waar je tot slot op moet letten, is de opzegtermijn en de einddatum van je energiecontract voor zzp’ers. De opzegtermijn is belangrijk om bovenstaande reden: te vroeg overstappen is duur omdat je dan een opzegboete ontvangt. Je energieleverancier heeft immers op basis van jullie afspraak energie ingekocht. Stap jij eerder over dan zit het energiebedrijf met dat pakket energie. Daar moet je dus alsnog voor betalen in de vorm van een opzegboete. Net als de opzegtermijn is de einddatum van je huidige contract belangrijk. Te vroeg overstappen is namelijk geen goed idee, maar te laat ook zeker niet. Bij je zakelijke energiecontract krijg je altijd een einddatum; dat is de datum wanneer het contract afloopt. Wanneer je van plan bent om over te stappen, is het verstandig om die einddatum in de gaten te houden. Als je je zakelijke energie niet op tijd opzegt of wanneer je niet op tijd overstapt, kan de energieleverancier je contract verlengen. Dit gebeurt helaas niet tegen aantrekkelijke aanbiedingstarieven maar tegen hogere prijzen. Ook dat is zonde van je geld.

Laat een reactie achter