Een nieuwe woning of verbouwplannen zijn een grote uitdaging. Door de ruimte keuze in materialen zie je al gauw door de bomen het bos niet meer. En laat een boom nou essentieel voor bouwplannen zijn! Naast dat het oog wat wil, is functionaliteit ook van belang. Een belangrijk punt waar veel mensen geen rekening mee houden is het soort hout wat gebruikt wordt. Vele soorten zijn bijvoorbeeld aan de prijzige kant of trekken snel krom. Een goed is het gebruiken van vuren planken

In Nederland is er een duidelijke voorkeur op het gebied van hout

Elke houtsoort heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo is vurenhout een schitterende houtsoort voor divers gebruik. Vurenhout is de meest voorkomende houtsoort in Europa en valt onder de categorie naaldhout. In Nederland geldt vuren als de meest gebruikte houtsoort. Dit komt doordat vurenhout relatief goedkoop is ten opzichte van andere soorten. Daarnaast zijn er nog enorm veel voordelen van vuren. Het is zeer geschikt voor de bouw, dit komt met name door de vrij elastische en geluiddempende werking. Zowel tijdens de opbouw als de afwerking is vurenhout een zeer solide keuze. Van vlonderplanken voor buiten op het terras tot aan deurposten, draagbalken en kozijnen in de woning.

Ook voor meubels is vurenhout zeer geschikt. Om zelf bedden of kasten te maken is goed bewerkbaar hout belangrijk. Zeker voor de beginnende klusser is vurenhout perfect om mee te starten. Een belangrijke tip bij het klussen is dat je goed moet letten op noesten. Er zijn verschillende soorten kwaliteit, bij een lage kwaliteit kunnen noesten na het drogen uit het hout vallen. Dit droogproces gebeurt na het impregneren van het hout. Om zo lang mogelijk van je vurenhouten meubels te kunnen genieten is het verstandig om te impregneren. Dit bevorderd de duurzaamheid, het komt de levensduur van het hout enorm ten goede. Daarnaast geeft dit ook een prachtig effect op het hout!

Een goed advies is het halve werk!

Vurenhout heeft een zachte neutrale uitstraling. Echter is het raadzaam om zelf naar een winkel toe te gaan, zodat je zelf kan ervaren hoe het hout eruit ziet. Naast dat je met eigen ogen alles kunt bekijken, is advies van een verkoper ook zeer bruikbaar voor jouw situatie. In Nederland zijn er veel specialisten, van tuinmeubels tot afbouw is er jarenlange ervaring met vurenhout. Naast vakkennis en een ruim assortiment staan kwaliteit en service in Nederland hoog in het vaandel. Mocht je na een bezoek nog even willen nadenken over je besluit, is het ook mogelijk om op een later moment online te bestellen. De klantenservice staat altijd klaar voor al je vragen en contact is op jouw manier mogelijk.

Laat een reactie achter