Je ziet ze steeds meer in het Nederlandse straatbeeld: elektrische fietsen. Jong en oud: veel mensen hebben inmiddels een elektrische fiets, zoals bijvoorbeeld kalkhoff fietsen. En dat is heel begrijpelijk, want een elektrische fiets biedt veel comfort. Je kunt met minder moeite grote afstanden afleggen, en je beleeft op die manier veel plezier aan het fietsen. Een elektrische fiets komt in veel situaties van pas. In deze blog beschrijven we een paar van die situaties, misschien is een elektrische fiets ook wel iets voor jou!

Woon-werk verkeer

Hoe ga jij op dit moment naar je werk? Ga jij met de auto of het openbaar vervoer, omdat fietsen toch net ver is? In dat geval kan een elektrische fiets uitkomst bieden. Met een elektrische fiets wordt die afstand minder een probleem! Fietsen heeft veel voordelen: je krijgt meteen je dagelijkse portie beweging, en het werkt erg ontspannend. Zo kan jij op de fiets meteen je werkdag achter je laten, en kom je een stuk ontspannener thuis dan wanneer je in de file of de overvolle bus/trein hebt gezeten. En slecht weer hoeft geen hindernis te vormen: met een goed regenpak fiets jij hier zo door heen.

Vakantie

Een elektrische fiets is ook een handig vervoersmiddel voor op je vakantie. Ga op fietsvakantie en ontdek je omgeving op een actieve manier! Je kunt je fietsvakantie op allerlei manieren inrichtten: je kan van stad naar stad fietsen, en daar dan in een hotel overnachten. Of je kunt kamperen of in vakantiehuisjes slapen. Je kunt ook in een bepaald plek slapen, en vandaar uit dagtochtjes in de omgeving maken. Het is maar net wat jij prettig vindt. Als je een elektrische fiets gebruikt heb je een grotere actieradius dan op een normale fiets, simpelweg omdat het fietsen je minder moeite kost. Zo haal jij meer uit je vakantie.

Dagtochten  

Een elektrische fiets is ook hartstikke leuk om dagtochtjes mee te maken. Trek er in het weekend op uit en ervaar een heerlijk vakantiegevoel. Ga lekker fietsen door het bos, naar het strand of naar een stad/dorp in de omgeving. Dit kun je alleen doen, of met je partner of vrienden. Fietsen is een leuke manier van verplaatsen omdat je flexibel bent en op de momenten kunt stoppen dat jij dat wilt. Zie je ergens een leuk cafeetje, winkeltje of een mooi stukje natuur? Zet je fiets op de standaard en hou even pauze! Dat kan niet altijd als je in de auto zit of in de bus. Op de fiets bepaal jij en zo haal je alles uit je tochtje.

Laat een reactie achter