Elk jaar komen er ongekende spellen uit met hoge waarderingen van critici. Game wordt (nog steeds) elk jaar populairder bij zowel jong als oud. Voor iedereen is er wel een toffe game om te spelen. Of het nou op de game console is, mobiel of op de Gaming PC, gamen wordt steeds meer universeel mede door crossplay en doordat games op alle platformen beschikbaar worden gemaakt. In dit artikel bespreken we de top 5 games van 2020 voor op de Gaming PC.

1. Call of Duty: Warzone

Na het ongekende succes van Fortnite door het freemium gaming principe toe te passen op de game console en gaming pc konden de grote spelers zoals Call of Duty niet achterblijven. Op een beter moment hadden ze Warzone niet kunnen lanceren, namelijk net toen de corona crisis begon. Hierdoor werden heel veel mensen genoodzaakt thuis te blijven voor de veiligheid. En hoe kan je de tijd beter spenderen met een gratis game die binnen de eerste 24 uur 6 miljoen spelers toeschreef. Ongekend succes. Nu 3 maanden later is op 11 juni het 4e seizoen begonnen en zijn er ruim 65 miljoen spelers wereldwijd die Warzone spelen.

2. Doom Eternal

Het klassieke spel Doom uit 1993 is terug met Doom Eternal gereleased op 20 maart 2020. Doom speelt zich af in het jaar 2115. De mensheid is zich aan het koloniseren op Mars en door mislukte experimenten komen er ‘helse wezens’ vrij uit een andere dimensie. In Doom Eternal zijn deze wezens op de aarde gekomen en het is aan jou de taak om deze wezens te slachten. Met super gave, en vooral smerige, graphics is Doom Eternal een van de populairste spellen op het moment.

3. Halo Combat Evolved Anniversary

Wat voorheen nog een Xbox exclusive was, is sinds kort ook beschikbaar op de PC. Ook Halo kent een rijke geschiedenis als First Person Shooter. Met Halo Combat Evolved Anniversary speel je als de bekende Master Chief in een game die geremasterd is speciaal voor de PC. Met deze game is crossplay ook beschikbaar waardoor je tegen gamers op de Xbox, Xbox 360 en Xbox One kan spelen. Voor PC Gamers die nooit Halo hebben gespeeld op de console zullen zij aangenaam verrast worden.

4. Resident Evil 3

Resident Evil 3 is een geremasterde game. Oorspronkelijk uitgekomen in het jaar 2000 is dit de 2020 versie met geupgrade graphics en een nog betere gameplay. Voor vele gamers een goede reden om deze game opnieuw te proberen. In Resident Evil 3 vecht je tegen enge wezens en zombies die gemodificeerd zijn door het duivelse bedrijf Umbrella Corporation.

5. Cyberpunk 2077

Helaas nog niet beschikbaar maar een game waar iedereen naar uitkijkt dit jaar is Cyberpunk 2077. Een spel wat zich in het jaar 2077 afspeelt waarbij alles gedigitaliseerd is en mensen gemodificeerd. In een grote stad ben je als huurling op zoek naar het zeldzame implantaat die je onsterfelijk zal maken. Door je personage te modifyen en je skillset te veranderen ga je de strijd aan met andere spelers die ook opzoek zijn naar dit zeldzame implantaat. Verwacht in juli 2020 belooft het een waar spektakel te worden.

Laat een reactie achter