Er komt natuurlijk veel kijken bij een zwangerschap. Onzekerheid over wie precies de vader is kan heel vervelend zijn. Zowel voor de vrouw als voor de man. Om deze onzekerheid te doorbeken kan je een vaderschapstest bestellen. Op deze manier weet je voor eens en voor altijd wie nou de vader is. Hoewel dit een teleurstelling kan zijn is het belangrijk om je van tevoren te realiseren dat de onzekerheid zelf nog veel erger is. Daarbij is het ook iets dat je aan het kind verschuldigd bent. Ieder kind heeft namelijk het recht om te weten wie de vader nou echt is. In dit artikel vertel ik je alles over wat er precies komt kijken bij een vaderschapstest bestellen.

Hoe zeker is het resultaat?

Zoals met elk medisch hulpmiddel is het belangrijk om jezelf de vraag te stellen: hoe zeker ben ik van het resultaat? Deze vraag is met betrekking tot vaderschapstest bestellen heel gemakkelijk te beantwoorden. Met deze test is er een zekerheid vastgesteld van 99,999%. Deze test geeft dus zo goed als altijd een betrouwbaar resultaat weer. Uiteraard zijn er ook tests die nog betrouwbaarder zijn maar die marges zijn echt verwaarloosbaar.

Wanneer is het rechtsgeldig?

Wanneer je verwikkeld bent in een juridische strijd om bepaalde zaken zoals alimentatie is het zeker belangrijk om te weten of het kind wel of niet van jou is. Om deze reden is een vaderschapstest de manier om sterker in deze strijd te staan. Wel is het belangrijk dat er in het geval van rechtsgeldigheid wel een onafhankelijk persoon als getuige moet dienen. Dit kan bijvoorbeeld een huisarts zijn. Het kan natuurlijk geen vriend zijn want anders kan het resultaat zodanig beïnvloed worden dat het niet meer betrouwbaar is. Hier zal een rechter dan ook minder overtuigend over oordelen.

Hoe ga je om met het resultaat?

Het resultaat staat voor 99% vast. Dat is voor veel mensen vaak een grote boodschap. Soms heel positief maar vaak genoeg ook enorm negatief. Om deze reden is het ook belangrijk om hiermee om te kunnen gaan. Slecht nieuws is natuurlijk nooit leuk om te krijgen maar het is altijd belangrijk om erover te blijven praten. Alleen op deze manier kun je de boodschap verwerken en ermee om leren te gaan. Wanneer dit niet lukt is het ook zeker belangrijk om rekening te houden dat je naar een psycholoog moet gaan of andere professionele hulp.

Laat een reactie achter