Het is nou eenmaal zo. Door de coronacrisis blijft heel Nederland zo veel mogelijk thuis. En dat thuis zitten was op het begin nog niet zo erg, maar nu het steeds langer duurt zijn we naar dingen aan het zoeken om in huis te kunnen doen. Even de stad in om een leuke broek of een leuk truitje te scoren gaat niet meer zomaar. Net als erop uit gaan met vrienden of vriendinnen. Er zijn een aantal dingen in huis die je zeker wel kunt doen en waar je ook niet zomaar mee klaar bent en dat zijn de volgende.

De tuin in

Als je tuin een opknapbeurt nodig heeft dan is dit te tijd om daar wat aan te doen. Waarschijnlijk zit je toch al wel een tijdje naar die dode plantjes en onkruid aan te kijken, maar heb je daar gewoon helemaal geen tijd voor gehad. En misschien stiekem ook geen zin. Dus haal die oude handschoenen uit de kast en begin met het opknappen van je tuin. Het is ook zo dat het binnenkort weer mooi weer wordt en wat is dan fijner dan in de tuin kunnen zitten, met als uitzicht jouw eigen opgeknapte tuin. Plant bijvoorbeeld wat mooie kleurrijke bloemen waar vlinders op afkomen. Of zaai wat bloemen om de bij te redden. Dan doe je ook nog eens iets goeds voor de natuur.

Of blijf binnen

Op de mindere dagen heb je natuurlijk geen zin om het bovenstaande te doen. In de regen in de tuin werken vindt niemand een pretje. Wat de meesten gelukkig wel hebben in deze corona tijd zijn internet en TV . Deze twee dingen zijn onmisbaar in periodes zoals deze. Na al dat harde werken in de tuin heb je ook wel wat rust verdiend. Dus ga thuis lekker op de bank zitten en zet jou meest favo of foute serie op. En dan het liefst natuurlijk eentje met veel seizoenen. Zo kan je lekker onder je dekentje met een kop thee de hele dag relaxen en bijkomen voordat je weer hard aan het werk gaat.

Doe iets voor een ander

Waar je natuurlijk niet genoeg van kan doen is mensen helpen. In deze tijd zijn er veel mensen net zoals jij die niet naar familie toe kunnen. Je kan niet meer zomaar naar dierbaren toe gaan en hen een knuffel geven als zij dat nodig hebben. Om deze reden is het belangrijk om contact te blijven houden met elkaar. Doe dit door middel van een zelfgeschreven kaartje. Of maak een mooi kunstwerk voor iemand. Dit hoeft natuurlijk niet alleen voor vrienden of familie te zijn. Er zijn genoeg mensen die geen familie hebben, waarvan het zeker is dat zij heel blij zouden zijn met een kaartje van jou.

Laat een reactie achter