Op maandag moest ik werken voor een firma in de bouw. Ik werk als freelancer in de bouw als een aannemer, maar die maandag kwam ik erachter dat bij het werken in de bouw de nodige risico’s eraan verbonden zijn. Mijn bedrijf had een paar mensen ingehuurd via een acquisitiebureau voor deze klus. Echter werden de steigers die nodig waren voor deze klus voorzien door een ander bedrijf. Dit stond ook beschreven in het contract en hier was ik zeer blij mee.

Zoals net al beschreven werd: was ik erg blij dat ik deze verdeling van de werkzaamheden had opgenomen in het contract. Helemaal aangezien een van de steigers niet goed gemonteerd was door een van de andere partijen. Hierdoor kwam een van mijn medewerkers terecht in een valpartij omdat de poot van de steiger het begaf. In eerste instantie wilde het bedrijf dat de steiger had neergezet niet erkennen dat ze de steiger gebrekkig neer hadden gezet. Maar gelukkig had ik een letselschade advocaat uit Amsterdam naar deze zaak laten kijken.

Een letselschade advocaat voor de dorst

Normaliter zeggen we in Nederland een appeltje voor de dorst als we nog een troef achter de hand hebben. Maar aangezien ik zo extreem blij was met de diensten die mijn letselschade advocaat had geleverd heb ik het spreekwoord aangepast naar: “een letselschade advocaat voor de dorst”. Deze advocaat kon mij precies vertellen dat de verantwoordelijkheid van de veiligheid van de steiger, waar mijn ingehuurde medewerker van af was gevallen, bij de steigerbouwer lag. Aangezien de tegenpartij in eerste instantie niet mee wilde werken heb ik de advocaat uit Amsterdam ingeschakeld om contact op te nemen met de steigerbouwers. Hij heeft dit direct gedaan en tevens ook nog eens tegen een schappelijk bedrag per uur. Dit bedrag kon ik door deze advocaat zelfs verhalen op de steigerbouwers aan het einde van mijn juridische procedure.

Iemand met kennis van letselschade

Als aannemer ben ik bekend veel verschillende skills uit de bouw maar op juridisch gebied ben ik echt een nitwit. Dit is ook de reden dat, nadat ik er zelf met het steigerbedrijf er niet uitkwam, direct een letselschade advocaat uit Amsterdam in de arm heb genomen. Dit bedrijf was zeer professioneel en  ze vroegen mij alleen om stukken in te sturen. Hierdoor heeft mijn bedrijf geen verlies geleden in bedrijfscontinuïteit en heb ik op volle toeren door kunnen draaien. Tijdens de rechtszaak tegen het steigerbouwbedrijf werd mij pas duidelijk hoeveel werk deze advocaat voor mij had overgenomen. Dit dossier bestond inmiddels uit meer dan 900 pagina’s en als ik hier zelf had naar moeten kijken, had ik geen andere klussen aan kunnen nemen want mijn tijd is ook schaars. Vandaar dat ik het iedereen aanraad om een advocaat in de arm te nemen op het moment dat je in een juridisch conflict verwikkeld raakt. Dit scheelt je zowel als persoon of bedrijf extreem veel tijd.

Laat een reactie achter