Sport

ADO-trainer Groenendijk passeert clubicoon Beugelsdijk voor duel met AZ

Door 9 november 2018 No Comments

Naast keeper Indy Groothuizen is ook clubicoon Tom Beugelsdijk zijn basisplaats kwijt bij ADO Den Haag. Trainer Alfons Groenendijk grijpt in voor de thuiswedstrijd van zaterdag tegen AZ.

“Beugelsdijk staat normaal altijd in de basis, maar hij is te vaak betrokken bij tegengoals en krijgt te veel gele kaarten”, zegt Groenendijk vrijdag tegen het AD. In tien Eredivisie-duels kreeg de centrale verdediger liefst zeven keer geel.

Waarschijnlijk is Nick Kuipers de vervanger van de geboren Hagenaar. “Beugelsdijk is een man naar mijn hart, maar dat staat hier los van”, zegt Groenendijk. “Tom moet zich terugvechten en laten zien dat hij een prima verdediger voor de Eredivisie is. Hij moet leren verdedigen zonder een overtreding te begaan.”

Groothuizen blunderde vorig weekend opzichtig door een terugspeelbal tegen zijn eigen paal te laten rollen, waarna FC Utrecht-aanvaller Cyriel Dessers eenvoudig kon scoren. ADO verloor de wedstrijd met 3-0. De 22-jarige keeper ging dit seizoen al vaker in de fout en verliest zijn basisplaats aan Robert Zwinkels (35).

ADO won dit seizoen pas drie Eredivisie-duels en staat op de twaalfde plaats. De thuiswedstrijd tegen nummer zeven AZ begint zondag om 14.30 uur.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie

 

Bron: NU.nl