Algemeen

Plotselinge overstroming in Italiaanse kloof kost acht wandelaars het leven

Door 20 augustus 2018 No Comments

Door hevige regenval zijn er in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië acht mensen omgekomen. Ze bevonden zich in de kloof van Raganello, waar een rivier door de regenval plots buiten zijn oevers trad.

Wandelaars werden door de enorme hoeveelheid regen verrast. Doordat de rivier buiten zijn oevers trad en de stroming toenam, werden ze door het water meegesleurd. De slachtoffers zouden vier mannen en vier vrouwen zijn. Twaalf anderen, waaronder een 10-jarige jongen, zijn in veiligheid gebracht na de plotselinge overstroming.

Het zal volgens hem nog uren duren voordat de precieze gevolgen van de plotse overstroming bekend zijn. “Het probleem is nu dat we niet weten hoeveel mensen er door de overstroming zijn meegetrokken”, zegt Carlo Tansi, het hoofd van de hulpverleners in de regio. Er zouden zich minstens drie groepen met wandelaars in de kloof bevinden.

De kloof van Raganello is dertien kilometer lang “en in dit deel van kloof erg nauw en hoog”, zegt Tansi. “Het is daar maar een paar meter breed.”

 

Bron: NOS